10 Tips om beter te studeren!

Huiswerk.. Je hebt er gewoon nooit zin in en als je dan al de moed hebt verzameld om te beginnen, ben je na 5 minuten alweer afgeleid. We get it, daarom hebben we 10 tips voor je om beter, en misschien wel efficiënter, te studeren. Hou je misschien ook nog wat tijd over om iets leuks voor jezelf te doen.

1. Ok doei. tegen je mobiel, tablet en computer.
Hoe moeilijk dit ook is, houdt je mobiel/tablet/laptop uit het zicht. Zo kan je ook niet afgeleid worden. Kan jij de verleiding van sommige websites niet weerstaan? Via meerdere browsers, zoals Leechblock kun je de gewenste website voor een uurtje blokkeren zodat je er niet op kunt kijken.

beter studeren 1

2. Neem regelmatig een (korte) pauze.
Je kunt beter twee keer een uur leren, dan twee uur achter elkaar. Tip: Eet bijvoorbeeld vette vis, avocado, of noten. Dit zijn onverzadigde vetten die een positieve werking hebben op je lichaam en hersenen. Hierdoor kun je je beter concentreren. Drink ook genoeg water!

Beter studeren 2

3. Samen leren.
Vraag vriend(inn)en om samen te leren.  Zo kun je elkaar overhoren,  en kun je elkaar dingen uitleggen wat de ander niet begrijpt. Teamwork!

Beter studeren 3

4. Clean up.
Zorg ervoor dat je kamer en vooral je bureau er netjes uitziet. Dit zorgt voor een rustige, kalme sfeer waardoor je je beter kunt concentreren.

Beter studeren 4

5. Maak samenvattingen.
Die lappen tekst uit het schoolboek zijn zo lang en saai! Met een goede samenvatting en wat highlighters maak je een tekst al snel ‘leesbaarder’. Zo kun je je de tekst ook beter in je geheugen opslaan.

beter studeren 5

6. Post-it’s.. everywhere.
Woordjes leren? Schrijf de woorden op een kleine briefjes en plak je kamer (of het hele huis) vol, zodat je de lastige woorden dagelijks langs ziet gaan. Op deze manier onthoudt je de woorden vanzelf! Voor welke taal dan ook.

beter studeren 6

7. Zing het.
Maak van moeilijke informatie een liedje of rijm. Soms krijg je een liedje niet uit je hoofd en dat is in deze situatie wel handig. Ezelsbruggetjes kunnen ook erg helpen bij het leren.

beter studeren 7

8. YouTube het. 
Begrijp je iets niet? Vaak is er wel een docent die iets in een filmpje op YouTube uitlegt. Maar het is niet de bedoeling om daarna even stiekem op Facebook te gaan!

beter studeren 8

9. Visualiseer het.
Het menselijk brein is dol op beelden. Probeer bepaalde informatie te tekenen of te visualiseren. Denken in plaatjes kan ervoor zorgen dat je de informatie makkelijker verwerkt.

Beter studeren 9

10. Last but not least… BEGIN OP TIJD!
Dit is de belangrijkste regel! Het heeft geen zin om pas twee dagen van tevoren te beginnen, want dan sla je de informatie in je kortetermijngeheugen op. Zorg dat je op tijd begint, want dan zul je merken dat je het beter onthoudt.

Beter studeren 10

Afbeeldingen: WeHeartIt – GIFs: GiphyWeHeartItCheezburger – Geschreven door: Hanin Ballan

Tagged with: ,

About Author

Pure V

Leave a Reply