Today: Saturday, March 25, 2023

Buurtsport+

Ben jij in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar? Dan daagt Buurtsport + jou uit! Als jij een klus uitvoert in Velsen-Noord waar niet jouw belang maar dat van iemand anders of de wijk voorop staat, kan je leuk speelmateriaal lenen! Maar wat is dan leuk speelmateriaal? Wat dacht je van: verschillende skateboards, BMX fietsen, WIFI action camera, bestuurbare auto’s, lasergame guns, drumstel, keyboard, gitaar, karaoke set, samen met je vrienden en vriendinnen Playstation 4 spelen op een groot scherm en nog veel meer!

Hoe werkt het?
Je kan allerlei klussen in Velsen-Noord doen. Het leukste is om de klussen zelf te verzinnen maar er  zijn ook klussen die worden aangeboden. Je kan de klussen alleen doen maar je kan het ook met je vrienden doen. Als je met de klus klaar bent dan kan je met een bewijs daarvan het laten beoordelen. Voor de klus krijg je 1 of meer muntjes, dat ligt eraan hoelang je bezig bent geweest en wat voor klus het was. Uiteindelijk kan je de muntjes weer inleveren voor het speelmateriaal wat jij wilt! Elk speelmateriaal heeft weer verschillende waarde in  muntjes. Let dus goed op hoeveel muntjes je nodig hebt om het te kunnen lenen.

Wat voor klussen kan ik dan gaan doen?
Het leukste is om de klussen zelf te verzinnen en ook uit te gaan voeren. Het belangrijkste is, dat je iets groots of iets minder groot voor een ander in de wijk doet. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan boodschappen doen voor een ouder iemand of iemand die slecht kan lopen, taart bakken voor ouderen,  rommel opruimen in de wijk, iets schoonmaken, een speeltuintje opknappen samen met de gemeente, straatje vegen, woningbedrijven helpen, tuintjes opknappen, helpen bij activiteiten in de wijk, of op een andere manier behulpzaam zijn voor anderen.

Voorwaarden
Het is belangrijk om toestemming te krijgen van je ouder(s) of verzorger(s). Dit betekent dat alle voorwaarden goed gelezen moeten worden voordat je je laat registreren in ons systeem. Zij moeten ook een handtekening zetten voor de goedkeuring. Ook vinden wij het belangrijk dat je je ouder(s) of verzorger(s) altijd laat weten waar je iets gaat doen en wat je gaat doen.

Voor alle voorwaarden kan je hier klikken.