De populairste reisblogger van Nederland: Mohsin Amdaouech (25)

Mohsin Amdaouech

Op 13 maart 2015 was het dan zover: een Marokkaanse jongeman pakte het vliegtuig richting Rio de Janeiro om op wereldreis te gaan! Wat hier zo bijzonder aan is? Volgens Mohsin doen de meeste Marokkanen niet aan zulke reizen. Ze zijn gewend om zes weken naar Marokko te gaan om familie te bezoeken. Marokkanen reizen wel, maar niet zoals Mohsin dit doet. Het is volgens hem vrij ‘nieuw’.

Vader als voorbeeld
In de zomervakantie ging de 25-jarige waaghals al vaak backpacken. Zijn 70-jarige vader is ook een internationale man. Die reist namelijk al de hele wereld af, sinds dat hij eerste generatie gastarbeider was. Twee jaar geleden reisde zijn vader door twaalf West-Afrikaanse landen. Mohsin zag zijn vader als voorbeeld, en wilde na het behalen van zijn hbo-diploma direct op wereldreis gaan. Zo gezegd, zo gedaan! Hij heeft al landen bezocht als Brazilië, Chili, Peru, Colombia, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Veel volgers in een korte tijd
Mohsin maakte de Facebookpagina “Mohsin op wereldreis” aan, en heeft op dit moment al 26.000 volgers! Mohsin wil met zijn pagina mensen inspireren en anderen aanzetten tot het maken van een wereldreis. Hij wil zijn mooie belevenissen delen met de rest van de wereld.

Trendsetter
Mohsin is één van de eersten die als Marokkaan over zijn wereldreis blogt. Daarin ziet hij zichzelf wel als een trendsetter. Hij wil het reizen ook een ander beeld geven: “Het hoeft niet duur te zijn, en je hoeft geen dreadlocks-type te zijn om te kunnen reizen”.

Alleen reizen is niet eenzaam
Vrijheid en onafhankelijkheid heb je genoeg als je alleen reist. Je kunt doen en laten wat je wilt. Ondanks dat hij alleen is, voelt Mohsin zich nooit alleen. Hij heeft veel mensen ontmoet die over hun cultuur vertellen. “Dat is het leukste aan reizen!”, vindt Mohsin.

Wijze lessen
Van zo’n wereldreis valt veel te leren. Ten eerste leer je goed met geld omgaan. Je hebt een bepaald budget, en daar moet je het mee doen. Soms is het noodzakelijk om dingen over te slaan. Daarnaast leer je boordevol nieuwe culturen en religies kennen! Deze geven je een ‘verfrissende’ blik op de wereld!

Afbeelding: Facebookpagina ‘Mohsin op wereldreis‘ – Bron: Algemeen Dagblad

Tagged with: ,

About Author

Pure V

Leave a Reply