Een ‘grapje’ heeft soms meer gevolgen dan je denkt!

Pesten, we kennen het allemaal wel. De een heeft er vaker mee te maken als de ander. Dit overkwam de 12-jarige Isis uit Beverwijk ook. Een paar jongens van haar school maakten ‘grappen’ over dat Isis een bomaanslag zou plegen. Alleen maar door haar naam. Een nare ervaring voor haar natuurlijk. 

Pesten is iets wat niemand leuk vindt. Het komt op verschillende manier voor, namelijk op school, de sportclub, op straat, maar ook op internet. Het pesten op internet wordt ook wel cyberpesten genoemd.

Volgens gegevens uit een onderzoek in 2013 van Healt behaviour in School-aged Children Nederland, wordt 10% van de basisschoolleerlingen gepest. Op het voorgezet onderwijs is dit aantal 6,9%.

Pesten is iets waar je heel erg mee kan zitten. Je durft er vaak met niemand over te praten. Door het pesten kun je je heel slecht voelen en kan het minder goed gaan op school. Je kunt ook in de problemen komen met je ouders of foute dingen gaan doen zoals het gebruiken van drugs en alcohol.

Het allerbelangrijkste is om er met iemand over te praten. Dan kan een van je ouders zijn, maar ook een vriend of vriendin of je docent. Je zult merken wanneer je erover praat, het al een stuk beter gaat.

Wordt je zelf gepest of ken je iemand die gepest wordt? Kijk dan op onze V Wise pagina wat je kunt doen.

gif ellen degeneres bullying

Afbeelding: Pinterest – Gif: Tumblr – Bronnen: NJI / RTV NH / aandachtvoorpesten.nl

About Author

Pure V

Leave a Reply