Today: Saturday, March 25, 2023

Jongerenwerk Velsen

–ALGEMEEN–

Je bent jong en je moet al zoveel. Dingen om je heen veranderen en je staat steeds vaker voor lastige keuzes. Bijvoorbeeld over vrienden en vriendinnen, school, de relatie met je ouders. Kortom er komt veel op je af en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Toch helemaal niet gek om daar een beetje hulp bij te vragen?

Jongerenwerkers bij jou in de buurt zijn er om jou daarbij te helpen. Heb je een specifieke vraag of wil je een dilemma voorleggen en vragen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Vraag het eens aan de jongerenwerker! Je kunt ons aanspreken in de jongerencentra, als je ons tegenkomt tijdens een straatronde of tijdens Buurtsport. We kunnen je vast op weg helpen!

Daarnaast organiseren wij allerlei activiteiten. Die activiteiten bedenken wij graag samen met jou. Als je ideeën hebt, kom naar ons toe en bepreek ze. Niets is te gek! Wij vinden dat alle jongeren talenten hebben en we willen je helpen met het ontdekken en ontwikkelen van die van jou.

Dus, wil jij iets organiseren in jouw buurt maar weet je niet waar je moet beginnen of waar je allemaal rekening mee moet houden? Of zit je met een dilemma of probleem en wil je daar advies over? Neem dan contact op met één van de jongerenwerkers bij jou in de buurt!

–VERWIJSINDEX–

De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Velsen maken gebruik van de Verwijsindex.

Samen met jou kunnen we besluiten om enkele gegevens hierin op te nemen

Waarom is er een Verwijsindex?

Soms weten de aangesloten organisaties van elkaar niet wie wat voor jou doet. Wie bij welk gezin betrokken is of wat er precies met jou aan de hand is. Als ze dat wel weten, werken ze nog beter samen om je zo goed mogelijk te helpen.

Wie doen er mee met de Verwijsindex?

Dat kan bijvoorbeeld iemand van je school zijn, een hulpverlener, een jongerenwerker, iemand van verslavingszorg of maatschappelijk werk.

Wat staat er in de Verwijsindex?

Wanneer een professional zich zorgen over je maakt, dan wordt dit met jou besproken. Wanneer de zorg blijft, wordt een melding in de verwijsindex gedaan. Alleen je naam en adresgegevens worden in de verwijsindex vastgelegd. Het is mogelijk dat al eerder door andere professionals een melding over jou in de verwijsindex is gedaan. Is dit het geval, dan worden zij via de mail over elkaars betrokkenheid geïnformeerd. In deze mail staat dan hoe de professionals elkaar kunnen bereiken zodat zij de zorg voor jou kunnen afstemmen. Vanzelfsprekend word je hierbij betrokken.

Wat zijn de afspraken?

  • De jongerenwerker informeert je over het plaatsen van een melding in de verwijsindex. Ben je jonger dan 16, dan worden ook je ouders geïnformeerd.
  • Begeleiders en hulpverleners mogen niet zomaar signalen met elkaar uitwisselen, daarvoor hebben ze jouw toestemming nodig.
  • Jouw gegevens worden alleen uitgewisseld met begeleiders van andere organisaties die ook een signaal hebben afgegeven
  • Je kan altijd in bezwaar gaan tegen de melding in de Verwijsindex

Voor meer info: www.verwijsindex.nl

–STRAFBARE FEITEN–

Regelmatig krijgen de jongerenwerkers van jongeren verhalen te horen over strafbare feiten. Dit kan uiteenlopen van kleine overtredingen zoals wildplassen, zonder licht fietsen, te hard rijden tot zware misdrijven zoals verkrachting, overval, inbraak.

Wij gaan vertrouwelijk met deze informatie om. Echter alle jongerenwerkers van Stichting Welzijn Velsen zijn verplicht om hun medewerking te verlenen aan onderzoeken naar misdrijven, als de politie of rechter hier om vraagt.

Bij ernstige misdrijven, die een groot gevaar vormen voor de medewerkers, bezoekers en/of de samenleving, zijn wij verplicht om zelf contact op te nemen met de politie.

Leave a Reply