Today: Monday, August 19, 2019

Jongerenwerkers

Andres Kiekens

Locatie: IJmuiden
Werkzaamheden: Ambulant, JC de Branding, JC de Koe, Buurtsportcoach
T. 06 - 229 220 19
E. andres@bcdedwarsligger.nl
Aanwezig: woensdag t/m vrijdag

Mijn naam is Andres kiekens, geboren op 26 juli 1973. Ik heb eerst een paar jaar alleen als lokatiegebonden jongerenwerker gewerkt (alleen binnen het jongerencentrum) maar werk nu al een paar jaar ook buiten het jongerencentrum en dan ben ik buurtsportcoach en ambulant jongerenwerker.

Tijdens buurtsport ga ik met jongeren in de wijk en soms daarbuiten van alles met sport doen. Denk aan voetbaltoernooien, naschoolse gymactiviteiten, zwemmen, klimmen, volleybal en ga zo maar door.

Tijdens ambulant jongerenwerk ga ik naar plekken waar jongeren buiten samenkomen. Ik ga dan met de jongeren in gesprek en kijk of ik iets voor ze kan betekenen, maar ook voor de wijkbewoners van de plekken waar de jongeren staan. Zo kan ik helpen overlast in de wijk te verminderen. Ook kan ik jongeren helpen, als ze problemen hebben, met het zoeken naar oplossingen en het doorverwijzen naar instanties die ze verder kunnen helpen.

Mijn hobby’s zijn sporten waaronder fitness, klimmen en duiken. Ik sleutel graag aan auto’s en motoren. Ik verzamel fossielen, mooie stenen, zippo’s, ongestempelde postzegels en oude messen. Ik lees graag en natuurlijk houd ik erg van muziek. Ik houd ook van feesten met vrienden en familie en ik vind het erg fijn om te genieten met mijn zoon Nick en mijn vrouw Daniëlle.

Alexander van de Pieterman

Locaties: Velserbroek, Santpoort, Velsen-Noord, Driehuis, Spaarndammerpolder en Velsen-Zuid

Werkzaamheden: Ambulant jongerenwerk

T. 06 - 229 218 16
E. alexander@jcdekoe.nl
Aanwezig: maandag t/m zondag

Mijn naam is Alexander van de Pieterman. Ik ben een geboren (1978) en getogen IJmuidenaar. Ook nu woon ik in IJmuiden samen met mijn vriendin en dochtertje. Mijn hobby’s zijn voetballen, wielrennen en lezen.

Na het VWO heb ik een aantal omzwervingen gemaakt en uiteindelijk ben ik als vrijwilliger bij het jongerenwerk van de Dwarsligger beland. Omdat ik hier zoveel plezier in had en voldoening uit haalde ben ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk gaan volgen en heb ik stages bij De Dwarsligger, De Spil en de Roodrunner gevolgd. Na een aantal jaren als postbode te hebben gewerkt ben ik in 2007 bij Jongerencentrum de Koe gaan werken. De eerste jaren werkte ik met vrijwilligers aan de vrijdagavond inloop, disco’s, hardcorefeesten en bandjesavonden.

In 2010 ben ik overgestapt naar het ambulant jongerenwerk. In eerste instantie in Velserbroek, later ook Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Driehuis, Velsen Zuid, delen van IJmuiden en Spaarnwoude.

Ik zoek met de fiets groepen jongeren op straat op. Ik bespreek met hen eventuele overlast, inventariseer hun wensen en behoeftes en help ze om die te realiseren. Ook kunnen jongeren bij mij terecht met eventuele problemen, zodat ik ze of zelf kan helpen of kan doorverwijzen.

Afgelopen jaren heb ik samen met collega’s en andere partners tal van activiteiten georganiseerd. Een aantal voorbeelden: Huttenbouw Velserbroek, Telstar Streetleague, plaatsing van JOP’s, debatavonden met jongeren en bewoners, BBQ’s, sportactiviteiten, filmavond enz, enz..

Lars Steeneken

Locaties: Velserbroek, Velsen-Noord en IJmuiden
Werkzaamheden: Buurtsportcoach, JC de Koe en JC Branding
T. 06 - 284 556 73
E. lars@welzijnvelsen.nl
Aanwezig: maandag t/m vrijdag

Ik ben Lars Steeneken. 12-12-1983 geboren in Hoorn. Na 4 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik na mijn studie (Culturele Maatschappelijke Vorming, HvA) teruggegaan naar mijn geboorteplaats. Ik ben de trotse vader van een dochtertje! Mijn hobby’s zijn: fitnessen, lekker eten, drinken en uitgaan.

Sinds april 2009 ben ik werkzaam voor Stichting Welzijn Velsen. Ik startte als jongerenwerker in de IJmuidense wijk: Zeewijk. Door de jaren heen heb ik allerlei functies en projecten in verschillende wijken mogen uitvoeren. De functies liepen uiteen van het coördineren van het kinderwerk t/m het organiseren van een twee jarig re-integratie project voor volwassenen. Mijn hart en ook mijn sterkste kwaliteiten liggen denk ik bij het jongerenwerk en daar ben ik ook sinds december 2014 weer volledig mee aan de slag. Mijn werkgebieden zijn: IJmuiden, Velsen-Noord en Velserbroek.

Wat mij motiveert is: het vergroten van de zelfredzaamheid, creëren van ontplooiingskansen en het leveren van een belangrijke bijdrage aan het groeiproces van tiener/jongere naar volwassen. Dit met de nadruk op preventie, participatie, talentontwikkeling en vraaggericht werken.

Simone Philipse

Locaties: IJmuiden & Velserbroek
Werkzaamheden: JC de Branding, JC de Koe, meidenwerk en huiswerkbegeleiding
T. 06 - 200 840 18
E. simone@bcdedwarsligger.nl
Aanwezig: dinsdag t/m vrijdag

Mijn naam is Simone.
Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam, maar woon nu alweer 24 jaar in IJmuiden.
Ik heb een dochter en een kleindochter.
In 1989 ben ik als vrijwilligster begonnen in Buurtcentrum de Dwarsligger.

Sinds 1999 ben ik jongerenwerker. Ik heb eerst 10 jaar ambulant gewerkt met de Roodrunner. Dit was een omgebouwde SRV-wagen die dienst deed als mobiele hangplek. Sinds april 2011 ben ik jongerenwerker in de Branding. Daarnaast ben ik ook werkzaam in JC de Koe.