Today: Saturday, March 25, 2023

Jongerenwerkers


Lars Steeneken

Locaties: Velserbroek, Velsen-Noord en IJmuiden
Werkzaamheden: Buurtsportcoach, JC de Koe en JC Branding
T. 06 – 284 556 73
E. steeneken@welzijnvelsen.nl
Aanwezig: maandag t/m vrijdag

Ik ben Lars Steeneken. 12-12-1983 geboren in Hoorn. Na 4 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik na mijn studie (Culturele Maatschappelijke Vorming, HvA) teruggegaan naar mijn geboorteplaats. Ik ben de trotse vader van een dochtertje! Mijn hobby’s zijn: fitnessen, lekker eten, drinken en uitgaan.
Sinds april 2009 ben ik werkzaam voor Stichting Welzijn Velsen. Ik startte als jongerenwerker in de IJmuidense wijk: Zeewijk. Door de jaren heen heb ik allerlei functies en projecten in verschillende wijken mogen uitvoeren. De functies liepen uiteen van het coördineren van het kinderwerk t/m het organiseren van een twee jarig re-integratie project voor volwassenen. Mijn hart en ook mijn sterkste kwaliteiten liggen denk ik bij het jongerenwerk en daar ben ik ook sinds december 2014 weer volledig mee aan de slag. Mijn werkgebieden zijn: Velsen-Noord en Velserbroek.
Wat mij motiveert is: het vergroten van de zelfredzaamheid, creëren van ontplooiingskansen en het leveren van een belangrijke bijdrage aan het groeiproces van tiener/jongere naar volwassen. Dit met de nadruk op preventie, participatie, talentontwikkeling en vraaggericht werken.


Alexander van de Pieterman

Locaties: Velserbroek, Santpoort, Velsen-Noord, Driehuis, Spaarndammerpolder en Velsen-Zuid
Werkzaamheden: Ambulant jongerenwerk, Sociaal Wijkteam Velserbroek
T. 06 – 229 218 16
E. vandepieterman@welzijnvelsen.nl
Aanwezig: maandag t/m zondag

Mijn naam is Alexander van de Pieterman. Ik ben een geboren en getogen IJmuidenaar. Ook nu woon ik nog in IJmuiden samen met mijn vrouw en twee dochtertjes. Mijn hobby’s zijn voetballen, wielrennen, drummen en lezen.
Na het VWO heb ik een aantal omzwervingen gemaakt en uiteindelijk ben ik als vrijwilliger bij het jongerenwerk van de Dwarsligger beland. Omdat ik hier zoveel plezier in had en voldoening uit haalde ben ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk gaan volgen en heb ik stages bij De Dwarsligger, De Spil en de Roodrunner gevolgd. Na een aantal jaren als postbode te hebben gewerkt ben ik in 2007 bij Jongerencentrum de Koe gaan werken. De eerste jaren werkte ik met vrijwilligers aan de vrijdagavond inloop, disco’s, hardcorefeesten en bandjesavonden.
In 2010 ben ik overgestapt naar het ambulant jongerenwerk. In eerste instantie in Velserbroek, later ook Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Driehuis, Velsen Zuid, delen van IJmuiden en Spaarnwoude.
Ik zoek met de fiets groepen jongeren op straat op. Ik bespreek met hen eventuele overlast, inventariseer hun wensen en behoeftes en help ze om die te realiseren. Ook kunnen jongeren bij mij terecht met eventuele problemen, zodat ik ze of zelf kan helpen of kan doorverwijzen.
Afgelopen jaren heb ik samen met collega’s en andere partners tal van activiteiten georganiseerd. Een aantal voorbeelden: Huttenbouw Velserbroek, Telstar Streetleague, plaatsing van JOP’s, debatavonden met jongeren en bewoners, BBQ’s, sportactiviteiten, g-disco, modeshow en filmavond enz, enz..


Natasja Turenhout

Locaties: Velsen-Noord en IJmuiden
Werkzaamheden: Meidenwerk en Jongereninloop
Locaties: Buurtcentrum de Stek, Buurtcentrum de Dwarsligger, Jongerencentrum Branding
T. 06 – 44454635
E. turenhout@welzijnvelsen.nl
Aanwezig: maandag, dinsdag en vrijdag

Mijn naam is Natasja Turenhout, 13 juli 1981 geboren in Heemskerk en daar woon ik nog steeds, nu met mijn vriend en onze dochter. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en doe ik graag mee met obstacle runs, daarnaast ben ik veel creatief bezig met mijn dochter en gaan we regelmatig zwemmen, ook koken en bakken is een van mijn hobby’s net als lezen en fietsen.
Na de Havo en HTS heb ik jaren vrijwilligerswerk gedaan bij een jongerenkoor waar ik ook lid was, nadat ik gevraagd was om een cursus visagie te geven bij een jongerenhuis in Amsterdam, wist ik dat ik met jongeren wilde werken. Vervolgens ben ik de opleiding Sociaal Cultureel Werk gedaan en ben na mijn stage aan het werk gegaan bij Stichting Welschap Welzijn in Heemskerk. Hier heb ik heel veel leuke dingen gedaan, zoals jongereninlopen, vakantie-activiteiten, brede school, meidenwerk, vakantiekamp en timmerdorp.
Sinds januari 2019 ben ik werkzaam voor Stichting Welzijn Velsen, ik draai een aantal avondinlopen in jongerencentrum Branding in IJmuiden Zeewijk, ook heb ik in zowel IJmuiden als Velsen-Noord een meidengroep en ik organiseer met regelmaat een g-disco in IJmuiden.

John-Lee Brewster

Locaties: Velserbroek
Werkzaamheden: Buurtsportcoach en JC de Koe
T. 06 – 17308951
E. Brewster@welzijnvelsen.nl
Aanwezig: maandag t/m zondag in overleg met de jongeren

Ik ben John-Lee Brewster. 16-01-1994 geboren in Amsterdam. Na het behalen van mijn havodiploma ben ik begonnen met een opleiding Sportkunde aan de Hogeschool InHolland. Ik woon nu twaalf jaar in Haarlem en woon sinds kort samen met mijn vriendin. Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, uitgaan en het kijken van films en series. Ik startte tijdens mijn stage als jongerenwerker in Bloemendaal. Tijdens mijn stage draaide ik de inloop en organiseerde ik sport en spel activiteiten in de gymzaal en ook op het sportveld. Ik vind het jongerenwerk zo leuk dat ik sinds maart 2019 werkzaam ben voor Stichting Welzijn Velsen. Ik werk als jongerenwerker bij jongerencentrum De Koe, hier draai ik de inloop en organiseer ik activiteiten die gericht zijn op talentontwikkeling en zelfontplooiing. Hiernaast werk ik als buurtsportcoach in Velserbroek, hier organiseer en faciliteer ik het sport en beweegaanbod in de buurt. Mijn kwaliteiten als jongerenwerker zijn het versterken van de maatschappelijke positie van de jongeren door middel van sport en spel.