Kwalleballen @ Santpoortse Feestweek

Dit jaar doet er een team van jongerencentrum de Koe mee aan het kwalleballen in Santpoort

De Santpoortse uitvoering van het Kwalleballen is een variant van het Kwallenballen zoals dat in oosten en noorden van Nederland wordt gespeeld. Samen met de Rugbyclub The Smugglers uit de Velserbroek is het spel vertaald naar een Santpoorts Dorpsfeest variant met veel water en zwarte grond.

Het spel is erg simpel. Er zijn twee groten bakken met water, 1 zandzak van 5 tot 10 kg en 2 teams van 5 spelers. Dat alles op een lekker modderig veld. Het doel is om de zak zand in de bak met water van de tegenpartij te gooien. Hierbij mogen tegenstanders worden tegen gehouden op bijna alle mogelijke manieren. Dit zorgt voor een super leuk schouwspel.

Het Spel is voor mannen én vrouwen, maar gemengde teams mogen ook! Een wedstrijd duurt 9 minuten en wordt door teams van 5 spelers gespeeld. Tijdens de wedstrijd mag er zoveel gewisseld worden als nodig is (max twee wisselspelers). Shirt’s zelf meenemen (iets wat kapot kan of sterk genoeg is zodat het niet stuk gaat). Om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het veld lekker nat gehouden en met schoenen aan gespeeld.

About Author

JC Branding

Leave a Reply