Lewis Genet: “Ik zie Denzel nog vaker dan mijn eigen vriendin”

Lewis Genet                 Denzel Zurburg

 

 

 

 

 

 

 

Lewis Genet (links) & Denzel Zurburg (rechts)

Na vijf trappen naar boven te hebben gelopen, komen we dan eindelijk aan: de werkplek van Lewis Genet (20), Bas van Wersch (21) en Denzel Zurburg (22). Deze drie jonge mannen organiseren grote evenementen waar ze ons meer over zullen vertellen. Bas kan helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig kunnen Lewis en Denzel ons wel te woord staan. “Ja sorry, er ligt allemaal confetti op de grond, omdat Bas gisteren jarig was! Pak ergens maar een stoel”, zegt Denzel. Ik ben er klaar voor.

Jullie zijn best jong, en runnen samen het bedrijf AFP events. Hoe zijn jullie samen begonnen?
Lewis, grappend: “We kwamen elkaar tegen bij de auditie van Idols!”

Denzel: “Haha, twee jaar geleden zijn we bij elkaar gekomen. We zijn met acht personen begonnen, en wilden een levendige ervaring van festivals creëren. Ons thema is de kindertijd. Als kind kan je laten en doen wat je wilt. Naarmate je ouder wordt, moet je je misschien inhouden. Wij willen mensen een dag bieden waarin ze weer kind kunnen zijn.”

Hoe worden de taken verdeeld?
Lewis: “Ik bedenk het concept meestal. Denzel temt het idee een beetje in, en dan komen we er samen uit.”

Denzel: “Ik doe al het algemene, zoals het contact opnemen met artiesten. Bas doet meestal de PR, en helpt als het nodig is.”

In de herfstvakantie hebben jullie het evenement ‘Five Dollar Shake’ georganiseerd. Hoe was dat?
Denzel: “Het was helaas niet zo’n succes. We hadden het zó druk met andere dingen, dat dit evenement er onder leed.  De eerste en tweede editie van het evenement Zandbak waren wel volledig uitverkocht.”

Ik neem aan dat jullie het best druk hebben. Wat doen jullie met vrije tijd?
Denzel: “We zijn fulltime bezig met evenementen organiseren. Het kost veel tijd, maar ik zie het niet als mijn werk. Je zou het kunnen zien als een tijdrovende hobby, maar van vrije tijd is geen sprake. Daarnaast ben ik nog dj, dus ik houd me ook veel bezig met mijn muziek.”

Lewis: “Ik zie Denzel nog vaker dan mijn eigen vriendin. We zijn altijd heel druk bezig, maar het is wel heel leuk!

Naar welk festival gaan jullie het liefste heen?
Lewis: “Dekmantel en zeezout!”

Denzel: “De laatste tijd ben ik niet echt meer naar festivals geweest. Als ik ging, was het vooral om te netwerken. Maar ik zou graag nog naar Dimensions in Kroatië en Burning Man in Amerika willen gaan.”

Lewis: “Oh ja! Burning man! Het is wel heel duur, want je zit een week in de woestijn waarbij je alles zelf moet regelen en betalen. Er is daar helemaal niks.”

Welke evenementen zullen dit jaar nog aan bod komen?
Lewis: “Op 28 november is het evenement Intercell. Dit is een technofeest waarbij de rauwheid en het industriële karakter van de muziek naar voren wordt gebracht. Dit evenement gaat heel goed. Verder hebben we elke maand Kinderdisco. Ten slotte hebben we nog een nieuw concept. Vanaf 15 november gaan we elke zondag van 19:00 uur tot 01:00 uur een feest organiseren. Het heet Billy Balster. Het concept is eigenlijk dat je zondag uit kunt gaan, en maandag gewoon op het werk of school kunt verschijnen.”

Op welk evenement zijn jullie echt trots?
Denzel: “Elk feest is anders. Toch ben ik heel blij met de wintereditie van Zandbak. We hadden nog weinig ervaring, maar hebben toch iets moois neergezet!”

Lewis: “Ja, we bedachten als grapje om een doolhof te maken van de zaal, en om met een glijbaan in de ballenbak terecht te komen. Uiteindelijk hebben we dat toch waargemaakt. Het pakte goed uit!”

Wat zouden jullie achteraf gezien anders doen?
Denzel: “Wij hebben ons eerlijk opgesteld en aangegeven dat de derde editie van Zandbak net niet uitverkocht was. Maar in deze wereld kennen wij genoeg mensen die hun festival als ‘uitverkocht’ labelen, terwijl dit niet het geval is. Hierdoor leek het alsof ons evenement niet populair genoeg was. De volgende keer zullen wij er daarom anders op reageren, en zeggen dat het evenement wèl was uitverkocht.”

Zijn er nog tips die jullie willen delen?
Allebei: Doe wat je leuk vindt!

Intercell

Foto’s: Facebook pagina Lewis Genet & Denzel Zurburg / Facebook Zandbak Festival

About Author

Pure V

Leave a Reply