Maximaal genieten mét oordoppen! Steeds meer jongeren doen het.

festival oordoppen

Waarschijnlijk heb je het wel een keer meegemaakt: ben je naar een super tof festival of concert geweest, lig je eindelijk in bed en dan hoor je het… een hele irritante piep of ruis in je oor. De volgende ochtend had je er vast geen last meer van, maar hoe vaker dit gebeurd des te groter de kans op gehoorbeschadiging. En zeg nou zelf, zo’n permanente harde piep/ruis is je oor is toch echt geen pretje.

Gehoorschade
De cijfers betreffende jongeren met gehoorbeschadiging zijn in onze ogen schrikbarend hoog. Maar liefst één op de vijf jongeren heeft gehoorschade. De gevolgen van gehoorschade zijn niet mis, dit kun je er namelijk aan over houden:

– Het wordt lastiger om mensen te verstaan, vooral wanneer je met meerdere mensen in één ruimte zit;
– De kans op een blijvende hoge pieptoon in je oren;
– Overgevoelig worden voor geluid: met een lepeltje in een theeglas roeren kan vervelend klinken;
– Bepaalde frequenties hoor je niet meer;
– Moeite met slapen;
– Het volume moet steeds harder om van het geluid te kunnen genieten.

Oordoppen steeds populairder
Gelukkig worden steeds meer jongeren zich bewust van bovenstaande feiten en worden er steeds meer oordoppen gedragen bij festivals en concerten. Het wordt tevens ook steeds gemakkelijker om een paar oordopjes te scoren, je kunt ze immers op het festival zelf, en bij de betere concertzalen, kopen.

Ondanks de stijgende populariteit van de oordoppen, lopen er nog steeds meer jongeren zonder dan met oordoppen rond op festivals. Het taboe is dus nog niet helemaal doorbroken.

Wij hebben je met bovenstaande feiten hopelijk al overtuigd om voortaan oordoppen te dragen bij festivals en concerten, maar als je ons niet wilt geloven dan misschien 3FM DJ’s Domien Verschuuren en Paul Rabbering wel!

Bron: NOS / Foto: deredactie.be / Video: 3FM

Tagged with: , ,

About Author

Pure V

Leave a Reply