Pure V redacteur Hanin zet zich in voor Syrische vluchtelingen!

3481862553

Vluchtelingen, het onderwerp van de week. Of je nou in Noord- of Zuid-Nederland woont, je hebt het vast langs zien gaan. Aylan Kurdi, de 3-jarige Syriër die nu symbool staat voor alle (Syrische) vluchtelingen. Vele Syriërs hebben hun land verlaten, maar eindigde met hetzelfde lot als Aylan. Deze peuter heeft echter veel losgemaakt in de wereld.

De hele week staat in het teken van vluchtelingen: een Egyptische miljardair wil een eiland kopen voor de gevluchte mensen, en overal in de wereld worden acties gehouden. Zo ook in Amsterdam. Op zaterdag 12 september worden vluchtelingen verwelkomt met hartverwarmende spullen, zoals een kaartje, knuffels en Nederlandse lekkernijen. Ook geven sommigen zichzelf op als gastgezin zodat een gevlucht gezin bij hun kan komen eten. BN’ers doen hier ook aan mee en zo staat deze week in het teken van vluchtelingen.

Aangezien ikzelf een Syrische achtergrond heb, doe ik regelmatig mee aan inzamelingsacties. Op dit moment verzamel ik vooral kleding en dekens. Zaterdag zal ik deelnemen aan het hierboven genoemde evenement in Amsterdam, omdat ik mij geroepen voel om mensen in nood te helpen. Op de Facebookpagina “Amsterdam Verwelkomt Vluchtelingen” vind je meer informatie. Het COA heeft deze week laten weten dat ze genoeg spullen te hebben ontvangen voor de opvangcentra, maar deze actie wordt nog wel gesteund.

In het nieuwe voorstel zal Nederland zo’n 7000 extra vluchtelingen gaan opvangen. Het klinkt veel en zorgt daarom voor veel discussie aan de rechter kant. Maar als je dit eens in cijfers neerzet, komt het erop neer dat er per Nederlander ongeveer 0,0004 vluchteling moet worden opgevangen. Relatief gezien is dit natuurlijk niets.

Uit eigen ervaring van mijn Syrische familie kan ik vertellen dat zo’n vluchteling niets liever wil dan terug gaan naar zijn eigen thuisland. De vluchtelingen willen een veilig thuis en aangezien hun eigen thuis verwoest is, zijn zij genoodzaakt het ergens anders te gaan zoeken. In deze tijden moeten mensen elkaar bijstaan, want samen sta je sterker dan alleen.

Doe jij ook nog mee aan een actie? Of organiseer jij zelf een actie? Laat het ons weten!

Foto: deredactie.be – Geschreven door: Hanin Ballan

About Author

Pure V

Leave a Reply