Van de kauwer naar de brouwer. Weet jij wat je slikt?!

drugs

“Alle tieners zeggen ja tegen MDMA” horen we Lil’Kleine rappen in ‘Drank & Drugs’. Natuurlijk zitten niet alle tieners aan de MDMA, maar het feit blijft dat er zat jongeren zijn die wel eens een pilletje slikken. Zo blijkt uit onderzoek dat het XTC gebruik onder 15- tot 35-jarige sterk is toegenomen. 5,6% van deze groep heeft aangegeven het afgelopen jaar XTC te hebben gebruikt. Dat is bijna twee keer zo veel als vijf jaar geleden!

Veel jongeren weten echter niet wat er allemaal in deze pilletjes, die overigens steeds sterker worden, zit. NOS zocht het uit en maakte er een informatief en interactief verhaal van; ‘Het DNA van MDMA: van de kauwer naar de brouwer’. Klik op de afbeelding hieronder om de reis van het pilletje te beleven! (tip: zet je geluid aan!)

schermafb MDMA
Screenshot NOS.nl

Om jongeren bewust te maken van de gevaren van XTC is SIRE de nieuwe campagne “Weet jij wat je slikt?” gestart. Op de bijbehorende website XTCfacts.nl worden de fabels van de feiten gescheiden, waardoor jongeren die toch willen gebruiken in ieder geval goed geïnformeerd zijn.

Bron: NOSNOS / Foto: cornerstonesocal.com / Video: SIRE

Tagged with: , ,

About Author

Pure V

Leave a Reply