Werken met de verwijsindex

De jongerenwerkers van Stichting Welzijn Velsen maken gebruik van de Verwijsindex.

Samen met jou kunnen we besluiten om enkele gegevens hierin op te nemen

Waarom is er een Verwijsindex?

Soms weten de aangesloten organisaties van elkaar niet wie wat voor jou doet. Wie bij welk gezin betrokken is of wat er precies met jou aan de hand is. Als ze dat wel weten, werken ze nog beter samen om je zo goed mogelijk te helpen.

 

Wie doen er mee met de Verwijsindex?

Dat kan bijvoorbeeld iemand van je school zijn, een hulpverlener, een jongerenwerker,  iemand van verslavingszorg of maatschappelijk werk.

 

Wat staat er in de Verwijsindex?

Wanneer een professional zich zorgen over je maakt, dan wordt dit met jou besproken. Wanneer de zorg blijft, wordt een melding in de verwijsindex gedaan. Alleen je naam en adresgegevens worden in de verwijsindex vastgelegd. Het is mogelijk dat al eerder door andere professionals een melding over jou in de verwijsindex is gedaan. Is dit het geval, dan worden zij via de mail over elkaars betrokkenheid geïnformeerd. In deze mail staat dan hoe de professionals elkaar kunnen bereiken zodat zij de zorg voor jou kunnen afstemmen. Vanzelfsprekend word je hierbij betrokken.

 

Wat zijn de afspraken?

  • De jongerenwerker informeert je over het plaatsen van een melding in de verwijsindex. Ben je jonger dan 16, dan worden ook je ouders geïnformeerd.
  • Begeleiders en hulpverleners mogen niet zomaar signalen met elkaar uitwisselen, daarvoor hebben ze jouw toestemming nodig.
  • Jouw gegevens worden alleen uitgewisseld met begeleiders van andere organisaties die ook een signaal hebben afgegeven
  • Je kan altijd in bezwaar gaan tegen de melding in de Verwijsindex

 

 

Voor meer info: www.verwijsindex.nl

 

About Author

JC Branding

Leave a Reply